Historiek

Van 1970 tot nu

De leuze van de familie Gucci, die jarenlang prominent uithing in de kantoren van Marny, werkt nog steeds inspirerend:
Lang nadat de prijs vergeten is, wordt kwaliteit nog herinnerd.

  2016
Eerste stappen in Wallonië
Na tientallen jaren uitsluitend activiteiten in Vlaanderen, door regio beperkingen van onze fabrikanten, nemen we voor het eerst initiatieven met onze lockers in Wallonië.
Onze lockers met de succesvolle huurkoop formule verdienen ook hun plaats in de Waalse schoolwereld.
2 2014
Stop buitenspelen
Een combinatie van economische noodzaak en een nieuwe opportuniteit, maakt dat we ons uitsluitend focussen op de lockers. De spelen van Proludic worden overgeheveld naar Proludic BV in Nederland. Een aantal vertrouwde gezichten gaan mee, en zo verandert er voor onze klanten niet veel. Na 16 jaar trouw nauwe samenwerking staat Proludic mooi op de kaart in Vlaanderen. 
  2013
FSP Lockers
Eerste verkopen van de FSP lockers uit Australië. Nieuw product voor Vlaanderen, België en Europa. Met een zusterbedrijf bekomen we de exclusieve verdeling van deze unieke lockers voor gans Europa.
9 2011
Uitverkoop
Het laatste schoolmeubilair, onderdelen, showroommodellen, enz. gaan de deur uit in een vrijwilige openbare verkoop.Vele scholen konden een koopje doen.
10 2010
Stop schoolmeubilair
Na 40 jaar trouw en exclusief dealerschap van de Nederlandse fabrikant Marko, stopt Marny definitief met de verkoop van schoolmeubilair. Met onze lockers blijven we echter actief in de schoolwereld.
  2000
Uitbreiding
De bestaande bedrijfsoppervlakte van 1800 m², waarvan 500 m² functionele transitruimte, werd uitgebreid met een nieuw magazijn van nog eens 500 m².
  1998
Proludic
In 1998 werd voor de buitenspelen overgeschakeld naar een andere leverancier, die in Europa stilaan furore aan het maken was: Proludic. Tot voor deze periode waren de buitenspelen bij Marny goed voor zo’n 15% van de omzet. Anno 2002 is dit geëvolueerd tot bijna de helft van de omzet.
  1997
Huurkoop formule
Vooral door de introductie van de leerlingenkluisjes (of lockers), in 1995, was er behoefte aan meer ruimte. Deze introductie, en vooral dan de huurkoopformule, was een primeur voor België. Op heden mag Marny zich dan ook gerust marktleider noemen in dit marktsegment.
  1996
Sprietestraat Desselgem
In 1996 maakten een aantal nieuwe impulsen dat de oude gebouwen in de Waregemstraat ingeruild moesten worden voor een nieuw complex in de Sprietestraat. De oppervlakte van de bedrijfsgebouwen werd verviervoudigd.
  1994
Marny NV
In 1994 werd Marny omgevormd van een BVBA naar een NV.
  1992
Johan Lefebvre
In 1992 werd het roer overgenomen door Johan Lefebvre, zoon van de medestichter Rafaël Lefebvre. Een nieuwe wind ging over Marny heen, en resulteerde vrij snel in een volledige vernieuwing van het team.
  1970
Oprichting
Marny werd opgericht in het jaar 1970. Vanaf het begin was er de exclusieve invoer en verdeling van Marko- en Nijha-producten. De beginletters van beide bedrijven vormden de firmanaam Marny.
Met beide gamma’s werd vanaf het begin geopteerd voor een hoogstaande kwaliteit. Tot op heden hield Marny vast aan dit credo.